Actueel

Corona virus

Beste Cliënten,

Vanaf het begin van de Corona uitbraak hebben wij de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep KNGF gevolgd. Dat doen we nu ook! Door de aangescherpte richtlijnen zijn we genoodzaakt de fysieke behandelingen in de praktijk te stoppen tot 6 april 2020.

Bij grote uitzondering kan, na verwijzing van huisarts of specialist, een behandeling nog plaatsvinden.

Heeft u lichamelijke klachten en wilt u advies en/of oefeningen voor huis? Wij kunnen u helpen met een telefonische afspraak, video afspraak en oefenschema op maat. Deze afspraken worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bel 010-4269938 of mail naar fysiosdw@xs4all.nl om een afspraak te maken of als u vragen heeft. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 12.00. Spreek buiten deze tijden de voicemail in, wij bellen u terug.

Wij blijven voor u klaarstaan!

Team fysiotherapie Schiedam- West


 

Wandelen in de wijk

Het wandelen in de wijk is door het Corona virus voorlopig stopgezet.

Houdt u ook van samen wandelen? Doe dan mee!

Iedere woensdag vanaf 13:30 uur start een wandelgroep vanaf het WOT Centrum West (Sint Liduinastraat 58a). Vooraf kunt u een kopje koffie of thee krijgen. De wandeling is ook geschikt voor mensen met een fysieke aandoening en voor senioren.

Voor aanmelden: fysiosdw@xs4all.nl of centrum-west@wotschiedam.nl

Vergoeding Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt in voornamelijk vergoed uit uw aanvullende verzekering. Bij een chronische aandoening volgens vastgestelde lijst (https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen) vindt vergoeding vanaf de 20e behandeling plaats vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen kunnen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering.

Op de volgende site vind u alle informatie over vergoeding fysiotherapie:

https://zorgvergoeding.com/page/82/vergoeding-en-uw-verzekering

Kwaliteitsmeting door Fysio Prestatie Monitor

Voor onze praktijk is de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg belangrijk en we toetsen deze kwaliteit dan ook continue. We streven er naar om de kwaliteit van zorg voor de patiënt te verbeteren. Uw ervaring als patiënt is dus van essentieel belang!

Om te meten wat u als patiënt heeft ervaren met betrekking tot kwaliteit en zorgverlening binnen onze praktijk verstuurt een onafhankelijk en geaccrediteerd meetbureau genaamd Fysio Prestatie Monitor (Qualizorg BV) vragenlijsten naar patiënten die in onze praktijk zijn behandeld en vrijwillig willen deelnemen aan dit onderzoek.

Met de Fysio Prestatie Monitor waarborgen we de anonimiteit en de kwaliteit van de meting. De gegevens worden niet voor een ander doel gebruikt dan voor het toetsen van de kwaliteit van de verleende zorg. Het kost u ongeveer 10 minuten om de vragenlijst in te vullen.

Als u bij ons in de praktijk wordt behandeld zal uw therapeut u vragen of u mee wilt werken aan dit onderzoek. Uw emailadres wordt dan in uw dossier genoteerd en na het afsluiten van de behandeling krijgt u automatisch een vragenlijst opgestuurd en we hopen dat u die dan in wilt vullen. Zoals gezegd krijgen wij alleen de uitkomsten te zien zonder dat we kunnen achterhalen wie deze heeft ingevuld.

fpm