COPD – Fysiotherapie Schiedam-West – Schiedam

Fysiotherapie Schiedam-West

Fysiotherapie Schiedam-West is een moderne goed uitgeruste praktijk voor fysiotherapie, shockwavetherapie en fysiofitness (bereikbaar met traplift).

U kunt op onze site informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en bestellingen doen in onze webshop.

De laatste nieuwtjes vindt u onder het kopje actueel.

COPD

COPD is een verzamelnaam voor onder meer de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën (de vertakkingen van de luchtpijp naar de longen) steeds ontstoken. Daardoor wordt er meer slijm aangemaakt en is ademhalen lastiger. Bij longemfyseem gaan er langzaam steeds meer longblaasjes verloren. De longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in uw bloed komt, en dat u afvalstoffen weer kunt uitademen. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Klachten die bij COPD horen zijn benauwdheid bij inspanning, vermoeidheid, terugkerende infecties en hoesten. COPD is helaas niet te genezen.

Wanneer u COPD heeft  kost het u door kortademigheid vaak moeite om handelingen te verrichten die voorheen nog goed uitgevoerd konden worden. U gaat de vermoeiende handelingen steeds meer uit de weg. Hierdoor gaat uw conditie verder achteruit, met als gevolg dat u nog sneller kortademig bent bij lichamelijke inspanning.

Uit wetenschappelijk onderzoek bij COPD patiënten is gebleken dat door regelmatig trainen de lichamelijke conditie kan verbeteren. De kracht van de spieren en conditie neemt toe en de benauwdheid kan verminderen.

Het COPD reactivatieprogramma, dat u bij ons in de praktijk kunt volgen, bestaat uit een trainingsprogramma van drie maanden. De training wordt begeleid door een COPD geschoolde fysiotherapeut. Tijdens de training is er ook aandacht voor ademhalingstechniek, hoesttechniek en omgaan met COPD in het dagelijks leven. Na afronding van het trainingsprogramma is het belangrijk de actievere leefstijl te blijven volhouden.

Wij nemen als praktijk deel aan een samenwerkingsverband in de regio met longartsen, longverpleegkundigen van Vlietlandziekenhuis , diëtisten en fysiotherapeuten. Ook werken we samen met de huisartsen met betrekking tot de zorg omtrent COPD.