FysioFitness – Fysiotherapie Schiedam-West – Schiedam

Fysiotherapie Schiedam-West

Fysiotherapie Schiedam-West is een moderne goed uitgeruste praktijk voor fysiotherapie, shockwavetherapie en fysiofitness (bereikbaar met traplift).

U kunt op onze site informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en bestellingen doen in onze webshop.

De laatste nieuwtjes vindt u onder het kopje actueel.

FysioFitness

In 2006 is onze praktijk voor fysiotherapie uitgebreid met FysioFitness. Onze doelstelling is om mensen, op een actieve en verantwoorde manier gezondheidsbevorderend bezig te laten zijn. Wij richten ons hierbij niet alleen op mensen met klachten. Ook mensen die geen klachten hebben en die onder begeleiding van een fysiotherapeut willen sporten zijn van harte welkom. Omdat de fysiotherapeut als geen ander bekend is met het bewegingsapparaat bent u verzekerd van een professionele begeleiding. Wij zorgen voor een individueel programma op maat en zullen u helpen om op een sportieve en verantwoorde manier “fitter” te worden.

Hoe begint u?

Voordat u gaat beginnen met FysioFitness vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin u samen met de fysiotherapeut uw persoonlijke doelstellingen bepaalt. Doelstellingen kunnen zijn: verbeteren van uw conditie en/of spierkracht, beweeglijkheid van uw  gewrichten verbeteren, werken aan vermindering van uw gewicht etc. Om zich een beeld te vormen van uw huidige conditie zal de fysiotherapeut een aantal tests afnemen.

Aan de hand van de testresultaten en uw persoonlijke doelstelling krijgt u een individueel oefenprogramma en kunt u aan de slag. U kunt een of twee keer in de week trainen onder deskundige leiding van een fysiotherapeut op speciaal voor de medische fitness ontwikkelde apparatuur. Vanzelfsprekend zal er regelmatig worden geëvalueerd en zonodig bijgestuurd.

Accommodatie

Onze trainingsruimte is ingericht met moderne, betrouwbare apparaten van het merk Enraf Nonius. De Entrack- apparatuur is uitermate geschikt voor medische fitness waarbij uw gezondheid op de voorgrond staat.  Met behulp van een computer programma wordt een individueel trainingsschema gemaakt. De training komt op een pasje te staan. Het pasje steekt u in de apparatuur en de training kan beginnen. Aan het einde van de training worden de resultaten die op het pasje staan bekeken en zonodig wordt het trainingsschema aangepast voor de volgende keer.