Medical Taping Concept – Fysiotherapie Schiedam-West – Schiedam

Fysiotherapie Schiedam-West

Fysiotherapie Schiedam-West is een moderne goed uitgeruste praktijk voor fysiotherapie, shockwavetherapie en fysiofitness (bereikbaar met traplift).

U kunt op onze site informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en bestellingen doen in onze webshop.

De laatste nieuwtjes vindt u onder het kopje actueel.

Medical Taping Concept

mtv

In onze praktijk maken we gebruik van het Medical Taping Concept (MTC) als ondersteuning van de fysiotherapie.

Wat is MTC?

Medical Taping Concept is een tapemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale elastische, watervaste, en huidvriendelijke tape. Medical Taping is in de jaren 70 ontwikkeld in Azië, met name in Japan en Korea. Eind 1998 introduceerde de firma FysioTape de tapemethode in Europa.

Hoe werkt de tape?

De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. De opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn zal verminderen of zelfs zal verdwijnen. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag”behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel.

Indicaties voor MTC:

  • Spierklachten: spierscheuringen, nek/schouderklachten, rugklachten etc.
  • Gewrichtsklachten: patella-femorale klachten, instabiele enkels, kniebandletsels etc.
  • Ribkneuzingen
  • Verkleefde littekens en bloeduitstortingen