Claudicatio intermittens – Fysiotherapie Schiedam-West – Schiedam

Fysiotherapie Schiedam-West

Fysiotherapie Schiedam-West is een moderne goed uitgeruste praktijk voor fysiotherapie, shockwavetherapie en fysiofitness (bereikbaar met traplift).

U kunt op onze site informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en bestellingen doen in onze webshop.

De laatste nieuwtjes vindt u onder het kopje actueel.

Claudicatio intermittens

Wat is claudicatio intermittens

Bij claudicatioklachten is de slagader naar het been op een of meerdere plaatsen vernauwd. Door de vernauwing wordt er minder bloed naar de spieren gepompt. De spieren krijgen een tekort aan zuurstof. Dit leidt tot pijn in de benen. In rust( stilstaan) verdwijnt het zuurstoftekort en verdwijnt de pijn .

Verschijnselen van claudicatio intermittens

Bij claudicatio heeft u vaak pijn in uw benen. Door de pijn is het moeilijk om lange afstanden achter elkaar te lopen. U moet regelmatig even stil staan. De verschijnselen ontstaan vooral als u wat sneller loopt. In rust verdwijnt de pijn. Andere klachten die kunnen optreden zijn koude voeten en een zwaar vermoeiend gevoel.

Gevolgen

Door de pijn kunt u beperkt zijn in uw dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld op het werk, bij huishoudelijke activiteiten, bij het boodschappen doen, bij het uitlaten van de hond. Indien u door de pijn minder gaat lopen kan er conditie vermindering ontstaan. Tevens kunt u een verkeerde manier van lopen ontwikkelen omdat u de pijn wilt ontwijken.

Fysiotherapie

De fysiotherapie bestaat uit een trainingsprogramma van 3 maanden waarin aandacht wordt besteedt aan het verbeteren van uw looptechniek, verlengen van de loopafstand, verbeteren van uw conditie. Het is daarbij belangrijk dat u door de pijn heen leert lopen. Daarnaast is het belangrijk om de verkregen resultaten vast te houden. Hiervoor is een actieve levensstijl van belang. Hieraan wordt natuurlijk ook aandacht aan besteedt.

Wij zijn aangesloten bij het Claudicatio netwerk(www.claudicationet.nl). Een landelijk netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten en vaatchirurgen.

De claudicatio-trainingen worden verzorgd door Marian van der Drift.